В яку декларацію акцизного податку включати суму достроково погашеного податкового векселя?

Поділитися

 

Згідно з положеннями Податкового кодексу суб’єкт господарювання зобов’язаний сплатити податок або подати територіального органу Міндоходів за своїм місцезнаходженням до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, призначеного для переробки на алкогольні напої (крім виноматеріалів та вермутів), податковий вексель, який є забезпеченням виконання зобов’язання такого платника у строк до 90 календарних днів, починаючи з дня видачі податкового векселя, сплатити суму податку, розраховану за ставками для цієї продукції.

Податковий вексель вважається погашеним векселедавцем у разі сплати суми податку в повному обсязі та в зазначений у податковому векселі строк (п. 225.4. ст. 225 Податкового кодексу).

Відповідно до п.п. 3.9 р. V Порядку заповнення та подання Декларації акцизного податку, затвердженого наказом ДПА України від 24.12.2010 № 1030, у графах 10 – 16 визначається сума податкового зобов’язання, яка підлягає сплаті за векселями, термін оплати яких настав у звітному місяці, або у разі попередньої сплати при отриманні спирту етилового грошовими коштами.

Зокрема, у графі 10 додатку 3 вказується сума акцизного збору за векселями, виданими відповідно до порядку, встановленого у ст. 225 р. VI Податкового кодексу, термін оплати яких настав у звітному місяці, незалежно від дати видачі векселя, або проставляється сума, попередньо сплачена грошовими коштами без оформлення податкового векселя.

Таким чином, сума акцизного податку, визначена податковим векселем, включається в декларацію акцизного податку за той податковий період в якому настав строк сплати за цим податковим векселем.

Детальніше про це можна дізнатися в «Єдиній базі податкових знань»у підкатегорії 116.07. 

 

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Коли ПДФО з доходу приватних підприємців не утримується

Новостворений підприємець: коли і як звітувати про доходи