В Курилівці рейдери захоплюють поля за сценарієм Корнацьких

Поділитися

В селі Курилівка, що в Дніпропетровській області, третій день поспіль селяни відбивають атаки озброєних рейдерів, котрі намагаються заволодіти їхніми полями з пшеницею.
Сьогодні близько 11 години до селян приїхав громадянин Шпиньов, у супроводі кількох автомобілів з “бритоголовими”, котрий заявив про свої права на землю і врожай. Люди, обурені такою заявою, намагалися будь-що відстояти свою власність, до спротиву задіяли навіть комбайн, щоб відтіснити автівки захопників.
До слова, у селян на руках є всі документи, що підтверджують право власності на землю.
Як розповіла одна з мешканок Курилівки, -“У нас на руках державні акти і рішення суду. Тепер приїхав новий власник, він б`є людей, мені викрутив руку, а міліція на це все дивиться і ніяк не реагує.”
“У нас 470 пайовиків з Курилівки, Єлизаветівки і Миколаївки, – розповідає житель Курилівки. – Тепер у нас все відбирають. Я є власником землі вже 13 років, у мене є державний акт на землю і кадастровий номер. Тепер з`явився якийсь ЗАТ ” Дніпровець “, представник якого пред`являє права на мій та інші паї, керуючись розпорядженням голови району Володимира Мухи. Минуло вже два суди, які ми виграли, а беззаконня все одно триває”.
За словами юриста Надії Мінгалеєвої, яка захищає мешканців сіл, до неї за допомогою звернулися колишні колгоспники КСП “Пріднепровець”, які після розвалу колгоспу у 2000-му році отримали паї на землю. “Третій день приїжджають люди, озброєні вогнепальною зброєю, палицями і складаними ножами. У людей стріляють, б`ють їх. Новоявлений власник землі відкрито заявляє про підтримку прокурором Петриківського району Сергієм Качуром. Зараз чотири людини знаходяться у лікарні передінсультному стані”.

Прес-служба ВК “НАСТУП”.

Арсен Мірзоян зібрав на лікування Толіку Головатому 11 тисяч 429 гривень 30 копійок

Губернатор Тернопільщини переходить у наступ