За активної позиції прокуратури області, сільського голову засуджено до 5 років позбавлення волі за фактом одержання хабара

Поділитися

 

Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних та кримінальних справ задоволено касаційну скаргу прокуратури області та направлено на новий апеляційний перегляд кримінальну справу про обвинувачення сільського голови за фактом одержання хабара. За його результатами, апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким керівника села засуджено до 5 років позбавлення волі

 

Прокуратурою області розслідувано та у жовтні 2011 року скеровано до суду кримінальну справу про обвинувачення сільського голови одного з сіл району за фактом одержання 60 тисяч гривень хабара, які посадовець вимагав за укладення договору оренди гідроспоруди ставка.  

Заліщицьким районним судом керівника села засуджено до 5 років позбавлення, а апеляційним судом вирок районного суду змінено: дії обвинуваченого перекваліфіковано на менш тяжкі злочини.

Надалі, на підставі Закону України «Про амністію у 2011 році», засудженого звільнено від кримінальної відповідальності, а провадження у справі закрито.

Прокуратура області, не погодившись з ухвалою суду апеляційної інстанції, внесла касаційну скаргу.

Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних та кримінальних справ касаційну скаргу прокуратури задоволено та справу скеровано на новий апеляційний розгляд.

За результатами нового перегляду справи, апеляційний суд ухвалив залишити в силі вирок Заліщицького районного суду.

 

Заліщицьким районним судом сільського голову засуджено за ч.3 ст. 368 КК України (в редакції Закону від 07.04.2011) до 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна та позбавленням права обіймати посади по здійсненню функцій представників влади строком на 3 роки.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Прокуратурою проводиться перевірка за фактом отруєння трьох малолітніх дітей у Заліщицькому районі

Припинення незалежної адвокатської діяльності