Засуджено зловмисника, який чотири роки переховувався від слідства за кордоном

Поділитися

 

Скоївши злочин, мешканець Козівського району Тернопільської області упродовж чотирьох років переховувався від органів досудового розслідування за кордоном. Зловмисник сподівався уникнути відповідальності, проте – не вдалося. Нещодавно Бережанський міськрайонний суд виніс вирок у цій справі

 

В умовах динамічних міграційних процесів відзначається зростання рівня правовідносин між державами. Так і у правоохоронній діяльності дедалі частіше доводиться використовувати механізми міжнародного співробітництва, зокрема, у питаннях видачі (екстрадиції) громадян, які скоїли злочини.

Не вдалося сховатися за кордоном і мешканцю Козівщини. У квітні 2009 року з новобудови в одному із сіл Козівського району чоловік вкрав будівельний інвентар, який перевіз до іншого села та продав, здобувши легку наживу.

Усвідомлюючи наслідки за скоєний злочин, бо раніше він відбував покарання у в’язниці за розбій, злодій втік до Росії, де розраховував на спокійне та безтурботне життя. Проте, його сподівання виявились марними.

Російські   правоохоронці   затримали  чоловіка  та  передали  своїм українським колегам. Невдовзі злодій-втікач постав перед Фемідою.

Вироком Бережанського районного суду за скоєний злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна /крадіжка/, поєднане з проникненням в інше приміщення), злочинця засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі.

 

За результатами перегляду рішення Бережанського суду в апеляційній інстанції,засудженому залишено призначену йому міру покарання без змін.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Як у Збаражі свободівці захищали свого “побратима” корупціонера

Найріднішу журналістку Тернополя Мар’янку Зварич з днем народження вітають усі мешканці міста Тернопіль