19-річний житель Скалата викрав мікроавтобус марки «Мерседес Спринтер»

Поділитися

19-річного жителя Скалата Підволочиського району міліціонери підозрюють у незаконному заволодіння транспортним засобом. Студент спокусився на мікроавтобус марки «Мерседес Спринтер».

Водій іномарки нічної пори поспішав з Тернополя до Гусятина. Аби не дрімати за кермом, вирішив зупинитися на автозаправці перед Скалатом й попити кави. На станції більше машин не було, тож безпечний господар не став ні дверцят буса зачиняти, ні глушити двигун. Та якоїсь миті машина рушила. Вибігши вслід, тернополянин побачив лише «хвіст» автівки. Спробував наздогнати, та марно. Зателефонував до правоохоронців.

Як повідомили в Підволочиському райвідділі внутрішніх справ, повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом надійшло близько третьої години ночі. Слідчо-оперативна група одразу ж виїхала на місце події. Правоохоронцям вдалося розшукати крадену автівку та встановити особу підозрюваного. Ним виявився 19-річний житель Скалата.

Зі слів молодика, тієї ночі до заправної станції його підвезли друзі. Студентові «вуха пухнули» без цигарок, а пізньої години торгові заклади в їхньому містечку не працюють, тож єдиний вихід – добиратися до цілодобової крамниці на заправці. Повертатися додому – дорога чимала, тож спокуса підштовхнула до протиправного, коли побачив незачиненого буса. Маючи навики керування транспортним засобом, молодик швидко зорієнтувався як рушити з місця і щодуху натиснув на педаль газу.

Їхав на чужій автівці недовго. Зупинився за два кілометри від місця викрадення, бо усвідомив, що накоїв лихого. У вчиненому розкаявся. Та відповідальність доведеться нести. Порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 289 Кримінального кодексу. Проводиться досудове розслідування, повідомляє mvs.gov.ua

На Тернопільщині 173 громадян запрацювали легально

Громадський тиск впливає й на тернопільських міліціонерів