240 безробітних на Тернопільщині цього року відкрили власний бізнес

Поділитися

Щоб розшити поінформованість безробітних про можливості започаткування власної справи спеціалісти місцевих центрів зайнятості систематично проводять інформаційні семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність.
– На таких заходах, – каже начальник відділу організації профорієнтації та профнавчання обласного центру зайнятості Тетяна Білінська, – безробітні визначають та розвивають власну бізнес-ідею, вчаться складати бізнес-план та оцінювати ризики майбутнього бізнесу. Тематика семінарів різноманітна: «Хто такий підприємець?», «Як розпочати власну справу?», «Податкова система і малий бізнес», «Визначаємо бізнес-ідею», «Від бізнес-ідеї до власної справи», «Що таке бізнес-план та функції, які він виконує», «Вчимось складати бізнес-план» тощо.
З початку цього року за сприяння служби зайнятості 240 безробітних краю зайнялися підприємництвом.
Слід зауважити, що консультації з основ підприємництва у місцевих центрах зайнятості можуть отримати не тільки особи зі статусом безробітного, а й працюючі громадяни, які хочуть зайнятися бізнесом чи ті, які вже відкрили свою справу, але у них виникають запитання щодо різних нюансів ведення підприємництва. Для надання консультацій фахівці служби зайнятості залучають податківців, юристів, представників Пенсійного фонду, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Держнагляду за охороною праці і т. д. Загалом протягом січня-липня такими консультаціями вдалося охопити майже 1800 осіб.

Тернополяни можуть “втяти” на весь світ!

На Тернопільщині втонув чоловік, за словами очевидців, з вини рятувальників