Аби уникнути відповідальності за хуліганство, тернополянин натравив бійцівського собаку на правоохоронців (фото)

Поділитися

За вчинення хуліганства та опір працівникам правоохоронних органів   доведеться нести відповідальність  25-річному жителю обласного центру.

 

 Молодий чоловік пізно ввечері вчинив протиправні дії в одній з літніх торгових яток, що по вулиці Симоненка в обласному центрі. Туди він приїхав мотоциклом, хоча, зі слів очевидців, був у стані алкогольного сп’яніння. Вів себе агресивно: розкидав товар, нецензурною лайкою крив працівників та відвідувачів торгової ятки.

Працівники закладу викликали правоохоронців, проте зловмисник встиг втекти. Склавши зі слів очевидців опис підозрюваного,  міліціонери  патрульної служби Тернопільського міського відділу міліції розшукали його в одному з дворів по вулиці Володимира Великого. Молодик вже встиг побувати вдома та вийти у двір з собакою.   Помітивши правоохоронців, зловмисник спочатку став погрожувати їм, відтак кинувся втікати, проте міліціонери наздогнали втікача. Аби чинити опір, тернополянин нацькував на працівників патрульної служби свого собаку.

Пес бійцівської породи «Амстаф», виконуючи команду господаря, кинувся на правоохоронців. Щоб захиститися від агресивного тер’єра, міліціонери спочатку застосували гумову палицю та сльозогінний газ. Та це викликало ще більшу агресію  бійцівського собаки. Один із співробітників міліції змушений був використати табельну зброю. Попереджувальний постріл трохи втихомирив запал і господаря, і пса. Зловмисника затримали. На щастя, ніхто в даній конфліктній ситуації не постраждав.

Застосування табельної зброїподія завжди надзвичайна, тому у міському відділі внутрішніх справ було проведено службову перевірку на предмет правомірності її використання. Висновок службового розслідуванняправоохоронець діяв у рамках закону.

 

 Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною другою статті 342 та частиною першою статті 296 Кримінального кодексу. 

mvs.gov.ua

Підприємствами Тернопільщини нараховано до сплати у бюджет майже 30 млн. грн. ПДВ

1 липня відбудуться збори мешканців вулиці Пилипа Орлика