Керівник будівельної фірми постане перед судом за підроблення документів з метою привласнення понад 300 тис. гривень бюджетних коштів

Поділитися

Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника будівельної фірми, який підробив документи з метою незаконного отримання бюджетних коштів при проведенні реконструкції геріатричного відділення Шумського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян

З’ясовано, що директор підприємства взяв на себе обов’язки щодо виконання будівельно-монтажних робіт по реконструкції геріатричного відділення Шумського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
Надалі, з метою заволодіння бюджетними коштами, посадовець вніс завідомо неправдиві дані до акту приймання виконаних підрядних робіт. Зокрема, він відобразив у документах, що очолюване ним підприємство нібито виконало ряд будівельно-монтажних робіт, яких фактично виконано не було, а також – завищив вартість будівельних робіт та матеріалів.
У такий спосіб керівник будівельної фірми мав намір незаконно привласнити понад 335 тисяч гривень. Проте, скористатися зазначеними бюджетними коштами посадовцю не вдалося. Його кримінальну діяльність викрили правоохоронці.
За даним фактом обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено суду за ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення).
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснено слідчим управлінням УМВС України в області.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

У Тернополі цирк плаває в фекаліях (відео)

Михайло Апостол: “Людина, яка сьогодні керує обласною партійною організацією ще не опустилася на землю”