Прокуратура Тернопілля вимагає поновити права на оздоровлення та відпочинок майже пів тисячі дітей

Поділитися

Органами прокуратури Тернопільської області проведено перевірки додержання органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю вимог Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Особливу увагу прокурори звернули на реалізацію пріоритетного права на відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів та створення у них безпечних та належних умов перебування

У ході прокурорської перевірки з’ясовано, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування не в повній мірі виконуються покладені на них обов’язки щодо реалізації державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, насамперед, пільгових категорій.
Зокрема, у Борщівському, Збаразькому, Кременецькому та Підволочиському районах галузевими управліннями райдержадміністрацій розроблено місцеві цільові програми у зазначеній сфері без врахування фактичних даних щодо кількості дітей, які потребують оздоровлення та відпочинку.
Окрім того, упродовж кількох років поспіль не вирішується питання належного оздоровлення дітей-інвалідів, які виховуються у Петриківському та Мельниця-Подільському обласних комунальних дитячих будинках-інтернатах. Надання вихованцям зазначених інтернатних закладів можливості оздоровитись зводиться лише до організації посиленого харчування.
Також допускаються порушення бюджетного законодавства при використанні коштів місцевих бюджетів для виконання програмних заходів у вказаній сфері.
З’ясовано, що службовцями виконавчого комітету Тернопільської міської ради упродовж 2010-2012 років кошти в сумі 45,7 тис. гривень, виділені з бюджету на виконання заходів міської соціальної програми щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей кризових соціальних категорій та тих, хто перебуває на диспансерному обліку, витрачено на оздоровлення дітей, які до зазначених категорій не відносяться.
Більше того, службовцями вказаного органу місцевого самоврядування, допускалися також інші випадки нецільового використання коштів.
З метою усунення виявлених порушень законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності, прокурором міста Тернополя голові Тернопільської міської ради внесено подання.
Всього, органами прокуратури області за наслідками перевірок у сфері оздоровлення та відпочинку дітей внесено 36 подань. За результатами розгляду 16 з них до відповідальності притягнуто 17 посадових осіб та ініційовано поновлення прав 485 дітей.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Чому у в інших містах України квадратний метр житла можуть здешевити на 40%, а в Тернополі ціни кусаються?!

Цього року на воді у тернопільські області загинула 31 особа