У селі неподалік від теплиць Фірташа терміново встелять асфальт на одній вулиці за 5 мільйонів

Поділитися

КП «Сков’ятин» Сков’ятинської сільради Борщівського району Тернопільської області 17 липня уклало угоду з ПМП «Венера» на капітальний вул. Хатки в селі Сков’ятин вартістю 4,81 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Гроші з місцевого бюджету виділено на терміновий ремонт вулиці – до кінця вересня цього року. Терміновість викликана тим, що у жовтні середня температура у Тернопільській області становить 7,4 градуси, що може завадити дотриманню всіх технологічних норм при будівництві. При цьому самі будівельні роботи займуть три місяці.

Через це торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Також на доказ необхідності термінового ремонту селяни надали листи місцевого Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій та відділу охорони здоров’я Борщівської РДА про те, що поганий стан дороги по вул. Хатки не дає можливості пожежним та медичним автомобілям своєчасно прибувати за викликом. Також місцеві мешканці повідомили, що у зв’язку із відсутністю належного асфальтного покриття також є проблеми з проїздом маршрутного автобусу.

Разом з тим, в обґрунтуванні жодним чином не пояснюється, чому вартість робіт становить 4,81 млн грн. та чому підрядником було обрано фірму «Венера», зареєстровано на мешканця Івано-Франківщини Рубіка Мясніковича Григоряна.

Село Сков’ятин знаходиться неподалік від села Синьків, в якому народився Дмитро Фірташ. В цьому селі мати мільярдера Марія Фірташ керує низкою компаній, які ведуть тепличний бізнес. Раніше держбюджет виділив 110 млн грн. на реконструкцію дороги до фірташівських теплиць.

“Наші гроші”

1 липня відбудуться збори мешканців вулиці Пилипа Орлика

Міліціонери припинили діяльність міні-спиртзаводу (Фото)