У Тернопільській області відпочинок з користю

Поділитися

 Українські підлітки засвоюють ази фінансової грамотності

На початку липня стартував Всеукраїнський проект з викладання основ фінансової грамотності у дитячих таборах відпочинку. Перші заняття успішно відбулися у кримських таборах, настала черга й решти регіонів країни. У липні можливість засвоїти ази фінансової грамотності отримали підлітки, які відпочивали в Черкаській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській, Чернігівській, Полтавській, Донецькій та Хмельницькій областях.

Проект реалізується Національним Банком України спільно з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Університетом банківської справи НБУ та банками-партнерами – ПриватБанк і Platinum Bank. Головна мета таких занять – навчити дітей та підлітків приймати грамотні усвідомлені рішення щодо своїх витрат і заощаджень, тому що сучасне життя вимагає вміння орієнтуватися у величезному фінансовому морі з великою кількістю пропозицій. «Ми усвідомлюємо, що основи грамотного використання особистих фінансів формуються вже з дитинства, – коментує в.о. начальника Управління Національного банку України в Полтавській області Ірина Віталіївна Білоног. – Тому нашим пріоритетним завданням є навчання школярів. Це доводить і успішний досвід впровадження курсу «Фінансова грамотність» у школах України».

Як розповіли організатори проекту, інтерактивні заняття на теми: «Особистий і сімейний бюджет», «Заощадження», «Особиста фінансова безпека і кібер-безпека» проходять з великим інтересом як у дітей середнього шкільного віку, так і у старшокласників. На заняттях підлітки отримують інформацію про те, як розподіляти особистий і сімейний бюджет, про важливість заощаджень для фінансової незалежності, про правила безпеки користування грошима на вулиці, в магазині, вдома. В ігровій формі вони одержують навички використання особистих фінансів, безпечного використання електронних грошей, усвідомлюють важливість планового підходу до грошей, приходять до висновку, що заощадження відіграють важливу роль у фінансовій незалежності. Таким чином, діти можуть не тільки відпочити, але й отримати потрібні знання.

«Ми раді підтримати ініціативу Національного банку України по навчанню дітей і підлітків в літніх оздоровчих таборах. – зазначає куратор освітньої програми фінансової грамотності «Юніорбанк» ПриватБанку Світлана Нікітіна. – Впевнені, що ці заняття стануть частиною приємних вражень дітей про літо, допоможуть дітям відчувати себе впевненіше при використанні банківських продуктів і послуг».

 

Чемпіонка світу з паурліфтингу Лілія Проць про важливість вчасного старту

Ганна Осадко про еталон вчителя для своїх діток