За братовбивство – 14 років позбавлення волі

Поділитися

Прокуратурою області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителя Гусятинщини за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого п.13 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство)

У грудні минулого року в місті Копичинці Гусятинського району конфлікт між братами завершився вбивством. Молодший із братів жорстоко розправився зі старшим через те, що родич, повернувшись додому вночі, його розбудив.
Зі слів обвинуваченого, він не просто його розбудив, а стягнув з ліжка та поволік на кухню, вимагаючи приготувати йому їжу.
Знервований спросоння чоловік з мотивів помсти за образливу, на його думку, поведінку старшого брата вирішив позбавити його життя. Реалізовуючи свій злочинний умисел, він схопив зі столу кухонного ножа та наніс кривднику два удари. Один із них виявився фатальним – в ділянку серця. Смерть потерпілого була миттєвою.
За даним фактом слідчим управлінням УМВС України в області проведено досудове розслідування у кримінальному провадженні за п.13 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство).
Гусятинський районний суд засудив 52-річного місцевого жителя за скоєння умисного вбивства до 14 років позбавлення волі.

У 2008 році засуджений звільнився з місць позбавлення волі умовно-достроково, де вже відбував покарання за вбивство.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Доходи, отримані від продажу власної сільськогоспо­дарської продукції…

Підприємця Сороколіта арештували через умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах