Переключіться на темний режим, який ніжніший для очей.

Переключіться на режим освітлення, який буде більш приємним для очей в денний час.

Переключіться на темний режим, який ніжніший для очей.

Переключіться на режим освітлення, який буде більш приємним для очей в денний час.

Зараз над Тернополем буде метеорний зорепад

Поділитися

В ніч з понеділка на вівторок українці матимуть змогу спостерігати зорепад. Про це пише “Освітній портал“.

Щороку в серпні наша планета проходить по своїй орбіті через метеорний потік Персеїд. Його вважають найсильнішим зі всіх періодичних метеорних потоків і який відомий як “серпневий зорепад”.

Цьогоріч пік метеорного потоку припаде на вечір понеділка, а також на ніч із понеділка на вівторок. За прогнозом Міжнародної метеорної організації, максимуму активності зорепад має досягти 12 серпня в період з 18.15 до 20.45 за Грінвічем (з 21.15 до 23.45 за київським часом). У цей момент число метеорів може досягти 100 “падаючих зірок” на годину.

Як зазначає портал, також непогану видимість метеорів, що згорають, можна буде очікувати увечері у вівторок, 13 серпня.

Під час метеорного потоку цього року астрономи очікують середню активність метеорів на небі, тобто приблизно один метеор на хвилину, проте це в ідеальних темних умовах. У передмісті цей показник буде нижчим, а в місті з нічним підсвічуванням узагалі навряд чи щось буде видно. Кометний матеріал влітає в атмосферу нашої планети на швидкості близько 214 тисяч км/год, створюючи яскраві розчерки в нічному небі.

Потік Персеїд створюється залишковими частками комети Свіфта-Туттля, яка була відкрита 1862 року. Ця комета робить повний оберт довкола Сонця кожні 130 років. Тобто, Земля двічі проходить через “доріжку” залишкових часток цієї комети. Вдруге це буває в листопаді, тоді потік називається Леоніди, повідомляє “Газета по-українськи”
Джерело: <a href=”http://gazeta.ua/articles/life/_sogodni-vnochi-ukrajinu-nakrie-zorepad/511168″>Gazeta.ua</a>

Анекдот: тернопільські податківці борються з корупцією

Більше пів року тернопільські міліціонери “чухались”, поки почали шукати афериста

Back to Top