9-ти річний скутерист травмував тяжко 12-річного пішохода

Поділитися

На сьогодні все частіше діти стають винуватцями дорожньо-транспортних пригод. Відверте нехтування Правилами дорожнього руху, відсутність контролю зі сторони батьків або осіб, що їх заміняють, стають основними причинами вчинення дітьми кримінальних правопорушень у сфері безпеки руху

Так, на Тернопільщині з вини 9-річного хлопчика сталось ДТП. Малолітній самовільно взяв скутер у батька та здійснив наїзд на пішохода – неповнолітнього 2001 р.н. У результаті ДТП потерпілий отримав серйозні травми середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Розпочате районним відділом міліції кримінальне провадження закрито, оскільки малолітній не досяг віку кримінальної відповідальності.

Разом з тим, за його вчинок відповідальність понесли батьки, які не догледіли сина. Рішенням суду їх зобов’язано сплатити кошти, затрачені на лікування потерпілого у лікарні в сумі 5,5 тис.гривень.

Окрім цього, прокурором району внесено подання начальнику районного відділу міліції з вимогою притягнути до адміністративної відповідальності батьків малолітнього за вчинення останнім діяння, що містить ознаки злочину, та ухилення від виконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дитини.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Лановеччина живе активним політичним життям

У пенсіонера забрали 80 тисяч пенсії!