Як попався на хабарі в 1000 доларів тернопільський чиновник

Поділитися

За вимагання та отримання неправомірної вигоди оперативники обласного управління боротьби з організованою злочинністю затримали одного з керівників контролюючих органів. Чиновник поклав до власної кишені тисячу американських доларів за вирішення питань, що входять до його компетенції.

Термін “контроль” має французьке походження: соntrоlе — перевірка або спостереження з метою перевірки. На жаль, декотрі чиновники вносять корективи до значення цього терміну. Для них наглядати за чимось чи кимось це ще й можливість власного збагачення. Таку формулу поєднання службового й корисливого вивів один з керівників контролюючих органів обласного рівня.

До чиновника з проханням надати дозвільні документи на прибудову та реконструкцію діючого торгового закладу звернувся підприємець. Гріх за душею бізнесмен уже мав, бо вчинив самовільне будівництво і за це мав понести адміністративне стягнення. З ситуації можна було вийти в правових межах, але розуміючи, що має владу «карати» й «милувати» в даних питаннях , керівник контролюючого відомства вирішив розрулити ситуацію з вигодою, насамперед, для себе. За послуги назвав суму – тисячу американських доларів.

Наступна зустріч бізнесмена та чиновника відбулася під стінами державного відомства, яке очолював останній. І щойно гроші вимагач поклав до кишені, в перебіг подій втрутилися оперативники .

Зі слів керівника обласного управління боротьби з організованою злочинністю Анатолія Лупійчука, зібрано достатньо доказів, аби висунути йому серйозне обвинувачення – отримання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великих розмірах (частина 4 статті 368 КК). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області

При використанні матеріалу гіперпосилання на mvs.gov.ua обов`язкове

версія для друку

Вітати вчителя 1 вересня з Днем Знань рівносильно, що привітати коня з початком весняно-польових робіт

Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки запрошує у вересні