Куратором Тернопільщини призначена легендарна особа

Поділитися

Член Проводу УНА Олександр Музичко «Сашко Білий» на днях був  призначений куратором Тернопільської та Волинської організацій. Він –  легендарна особистість не лише в колі партійців УНА. Його знають і поважають як на теренах України, так і за її межами. Був одним із засновників руху УНА-УНСО.

Для більшості пересічних людей біографія Олександра Музичко може видатись сценарієм до фільму в жанрі бойовика. Сашко “Білий” пройшов через війни Абхазії, Грузії та Чечні.

Народився Олександр Музичко 19 вересня 1962 року у місті Кізел Пермської області. Куди були вислані його батьки за участь у національно-визвольній боротьбі. Він  створив у Рівному першу націоналістичну організацію СНУМ, також партію УНА та загони УНСО на Рівненщині.

У 1994 році, під час першої чеченської війни, Музичко у Чеченській Республіці командував загоном УНА-УНСО “Вікінг”, який воював у складі підрозділу польового командира Шаміля Басаєва, а також особистою охороною Джохара Дудаєва. Після загибелі Дудаєва Олександр Музичко повернувся в Україну.

Після декількох спроб влади посадити Олександра, його таки арештували за звинувачення  у тому, що він та ще шість чоловіків вимагали гроші у бізнесмена. У січні 2003 року суд міста Рівне засудив “Білого” до трьох з половиною років ув’язнення. Після звільнення він певний час керував охороною Рівненського ливарного заводу.

У 2012 році Олександр Музичко балотувався в народні депутати України по 153-му виборчому окрузі. Наразі активно розвиває партію на Рівненщині.

Прес-служба Тернопільської  обласної організації УНА.

Календар бухгалтера Тернополя на вересень

Підприємці Тернопілля найчастіше обирають другу групу єдиного податку