Неформальний підрозділ МВС був причетний до вбивства В.Чорновола

Поділитися

Колишній народний депутат України Григорій Омельченко розповів у Бориспільському міськрайонному суді Київської області, що у 1999 році Євген Марчук продемонстрував касету, на якій офіцер розповідає про неформальне угрупування під керівництвом МВС, яке було причетне до вбивства лідера НРУ В’ячеслава Чорновола. Про це розповів УНН екс-нардеп Тарас Чорновіл.

“Г.Омельченко повністю переповів ситуацію пов’язаною з так званою “касетою Марчука”. Цю касету в ході виборчої кампанії 1999 року перед першим туром Євген Марчук показав активістам свого штабу покійному Анатолію Єрмаку, Григорію Омельченку і нинішньому депутатові Володимиру Олійнику. Як стверджують В.Олійник і Г.Омельченко, їм розповідав Марчук, що до нього звернувся офіцер міліції, і він знав цього офіцера. І він сказав, що має дуже серйозні дані про неформальний підрозділ”, – зазначив екс-нардеп.

На цій касеті, зазначив Т.Чорновіл посилаючись на свідчення Г.Омельченка, чоловік розповів про діяльність неформального угруповання, яке на вимогу керівництва МВС знищувало людей або робило різні провокації. “В тому числі він розповів, що ця група була причетна до вбивства В’ячеслава Чорновола, і до створення провокації проти Олександра Мороза, яка відбилася серйозно на виборчій його кампанії і він безнадійно програв (президентські вибори – Ред.)”, – переповів слова свідка екс-депутат.

Згодом, за словами Т.Чорновола, Євген Марчук став заперечувати такі свідчення, після того як він з опозиціонера перетворився на секретаря РНБО при Л.Кучмі.

“Г.Омельченко також розповів свої можливі версії загибелі В.Чорновола як спецоперації невигідного політичного лідера”, – сказав він.

Крім того, Т.Чорновіл зазначив, що по епізоду з так званою “касетою Марчука” мають дати свідчення Володимир Олійник і Євген Марчук.

Наступні судові засідання у справі В,Чорновола відбудуться 14-15 жовтня.

Спецслужби США збирали відомості ядерні програми

Цукор подорожчає втричі?