У Тернополі повідомили про замінування готелю в центрі міста

Поділитися

Тернопільські міліціонери шукають того, хто повідомив їх про закладену в готелі “Галичина” вибухівку. Правоохоронці відреагували на дзвінок, але з`ясувалося, що вибухівки у готелі не було, повідомили УНН у СЗГ у УМВС України в Тернопільській області.

Правоохоронці подбали про безпеку гостей та працівників готелю. Загалом із закладу в екстреному порядку було евакуйовано 181 особу. Щойно люди відійшли на безпечну відстань, експерти почали обстеження приміщення. Вибухівки в готелі не виявили.

Інформацію про подію внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань за правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального Кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Такі дії караються карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Міліціонери розшукують “жартівника”.

Нагадаємо, 9 вересня правоохоронці Харківщини затримали 59-річного чоловіка, який повідомив про хибне замінування одного з нічних клубів міста Харкова.

Близько другої години ночі до чергової частини Дзержинського районного відділу міліції в місті Харкові, від оператора служби “102”, надійшло повідомлення про закладення вибухівки в розважальному закладі.

На місце події негайно виїхало керівництво ГУМВС України в Харківській області, Харківського міського управління міліції, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб, слідчо-оперативна група, представники СБУ, МНС та швидка медична допомога.

Працівниками вибухотехнічної служби було проведено ретельне обстеження приміщення клубу та прилеглої території. Евакуйовані 600 чоловік, обстежено близько 800 квадратних метрів. Під час перевірки вибухонебезпечних пристроїв та речовин виявлено не було.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів міліціонерами Дзержинського РВ, за підозрою у скоєнні даного правопорушення, було затримано 59-річного чоловіка без постійного місця мешкання, який до речі в червні поточного року вже повідомляв у міліцію про хибне замінування маршрутного таксі.

За вказаним фактом слідчим відділом Дзержинського РВ відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Покаранням за даний вид злочину законом передбачено обмеження волі на строк до шести років.

На фотокореспондента Володимира Явнича “наїхав” “Мерседес”

Юнаку, який напідпитку збив двох дівчат та втік, загрожує 8 років тюрми