Україна не відмовиться від європейської інтеграції заради Митного Союзу

Поділитися

 Віце-прем’єр України Олександр Вілкул повідомив, що Україна не відмовиться від європейської інтеграції заради тісної співпраці із Митним Союзом. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza, передає УНН.

“Стратегічною метою, на яку ніщо не вплине, є підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі. Цього хоче більшість українців, є консенсус усіх політичних сил, підтримка президента країни Віктора Януковича. Верховна Рада ухвалила низку законів , що необхідні для інтеграції з Європою. Є ще кілька документів, які парламент повинен прийняти до саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі”, – повідомив Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр України підкреслив, що він виступає проти окремого підписання договору про вільну торгівлю без Угоди про асоціацію.

“Це неподільні документи, і вони повинні бути підписані разом, тому що не можна відокремити політичне та економічне зближення. Україна з точки зору історії та географії є європейською країною, і інтеграція вигідна також і для Європи”, – сказав Вілкул.

За його словами, співпраця з ЄС для України стане каталізатором соціальних, законодавчих, освітніх і навіть культурних змін.

” У короткостроковій перспективі, лібералізація правил з ЄС дозволить нам збільшити товарообіг на 2-3 % і дати 0,5-0,7 % зростання ВВП. Ми не боїмося конкуренції, бо вона позитивно вплине на нашу економіку. Ми виробляємо товари, які є конкурентоспроможними на європейських ринках”, – резюмував О.Вілкул.

Чоловік з’їв лелеку

У Старому Збаражі згоріло 50 метрів квадратних сміття