Брак вітаміну D може призвести до анемії у дітей

Поділитися

Нове дослідження співробітників Дитячого центру Джона Хопкінса в Балтіморі показало, що брак вітаміну D підвищує ризик розвитку анемії у дітей, повідомляють іноземні ЗМІ.

Фахівці проаналізували зразки крові, взяті більш ніж у 10 тис. 400 дітей і виміряли рівні вітаміну D і гемоглобіну. У результаті було встановлено, що рівень вітаміну D був значно нижче у дітей з низьким гемоглобіном, чого не можна сказати про дітей без анемічних станів. У групі ризику знаходилися піддослідні, чий рівень вітаміну D був нижче 30нг/мл.

Дослідники також виявили, що афроамериканці мають більш високий ризик розвитку анемії в порівнянні з дітьми зі світлою шкірою (14% проти 2 %), і в цілому у них відзначається нестача вітаміну D.

Взаємозв’язок між недоліком “сонячного вітаміну” та анемією до кінця не встановлений. Є докази взаємодії низької концентрації вітаміну D в крові і гемоглобіну, яку можна пояснити впливом цього вітаміну на вироблення еритроцитів у кістковому мозку, а також його здатністю регулювати імунне запалення (каталізатор анемії).

Опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради

Двоє молодиків та неповнолітня жорстоко побили і пограбували чоловіка