Брат затриманого екс-нардепа І.Маркова покинув Україну

Поділитися

Брат затриманого екс-нардепа Ігоря Маркова, депутат Одеської міськради від Партії регіонів – секретар постійної комісії міськради з планування забудови територій та архітектури Олег Марков залишив країну, повідомляє УНН з посиланням на одеський інформаційний ресурс “Думская“.

За повідомленням, раніше О.Марков був викликаний на допит у якості свідка у виробництві, відкритому після подій біля будівлі ГУ МВС України в Одеській області. “Нагадаємо, що основним місце проживання депутата є місто Майамі, штат Флорида, США”, – зазначає інтернет-ресурс.

Нагадаємо, 23 жовтняПечерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого про обрання Ігорю Маркову, якого підозрюють у хуліганстві, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 грудня. Таке рішення оголосив суддя Руслан Козлов.

Суддя зазначив, що слідчий за погодженням прокурора звернувся до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Ігоря Маркова.

При цьому прокурор Андрій Шимончук розповів, що у 2007 році у вересні поблизу Одеської облдержадміністрації мітингували націоналісти з вимогою не встановлювати пам’ятник Катерині Другій.

Туди прибув І.Марков з групою осіб, і вони почали завдавати тілесні ушкодження мітингувальникам. Також Марков, за словами прокурора, заподіяв ушкодження націоналістам різного ступення важкості не встановленими предметами.

Прокурор наголосив, що слідством здобуті достатні докази, які свідчать про те, що перебуваючи на волі підозрюваний може переховуватися від слідства та суду, знищити, сховати або спотворити речі чи документи, що мають істотне значення для встановлення обставин правопорушення. Також впливати на свідків, перешкоджати встановленню істини у кримінальному провадженні.

“Інші запобіжні заходи, крім тримання під вартою, не забезпечать належну процесуальну поведінку підозрюваного Маркова. Тому прошу клопотання слідчого з особливо важливих справ задовольнити і обрати підозрюваному Маркову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – обгрунтував застосування арешту до І.Маркова прокурор А.Шимончук.

У свою чергу Ігор Марков наголосив, що його справа є політичною провокацією. “Я не розумію, що я тут роблю. Але якщо це потрібно для спасіння країни – я готовий сидіти. Хоча я не винен”, – сказав він.

При цьому його адвокат запевнив суд, що І.Марков не збирався і на збирається не від кого переховуватися, бо він публічна людина. Крім того, він не має наміру втікати з України, аби уникнути ув’язнення.

Тому адвокат вважає, що клопотання слідчого про арешт І.Маркова не підлягає задоволенню.

Крім того, він підкреслив, що на вихованні його підзахисного є двоє малолітніх дітей, а дружина І.Маркова вагітна. При цьому захисник сказав, якщо суд вирішить відпустити І.Маркова під заставу, то він готовий її сплатити.

Чоловік викрав церковний хрест, аби купити спиртне

Тернопільський художник Микола Пазізін став заслуженим