Чоловіку, який розпилював снаряд “болгаркою”, відірвало ногу

Поділитися

Днями в с.Велика Олександрівка, Бориспільського району, біля дачного будинку столичного мешканця, стався вибух, внаслідок чого 45-річному чоловіку відірвало ногу. Про це УНН повідомили у прес-службі Бориспільського МВ ГУМВС в Київській області.

Надвечір, до Бориспільського міськвідділу з Київської лікарні надійшло повідомлення про те, що до них доставлено чоловіка, якому відірвало ногу. До лікарні терміново виїхали працівники міліції.

Як з’ясувалося, близько 10-ї години ранку госпіталізований збирав в лісі хвою, де в піску знайшов снаряд. Привіз його додому та між будинком і автомобілем почав розпилювати, в результаті чого стався вибух з такою силою, що чоловіку відірвало ногу. Постраждалий одразу самостійно наклав джгут і зателефонував товаришеві, який живе поруч, та попросив відвезти його до лікарні.

На місце вибуху було направлено слідчо-оперативну групу та експертів вибухотехнічної служби обласного міліцейського главку. Вже на території дачної садиби правоохоронці виявили ще 3 небезпечні предмети, які зовні схожі на артилерійські снаряди часів Великої вітчизняної війни калібру 100 мм. та вибухові речовини, які були направлені на дослідження.

За даним фактом слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне впровадження за частиною 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове слідство триває, проводиться експертиза небезпечних знахідок.

Внаслідок пожежі постраждало п’ятеро людей

Сьогодні завершується прийом кандидатур на здобуття нацпремії ім. Т.Шевченко в галузі кіно