Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області безпідставно нараховано підприємствам понад 200 тис. грн. збитків

Поділитися

Прокуратурою Тернопільської області перевірено стан вжиття посадовцями Державної екологічної інспекції у Тернопільській області заходів щодо своєчасного та повного стягнення збитків, завданих державним інтересам у сфері охорони довкілля.

Прокурорською перевіркою з’ясовано, що у поточному році Інспекція жодного разу не зверталась до суду з позовами про відшкодування шкоди, завданої природним ресурсам. Робота посадовців на вказаному напрямі зведена до пред’явлення поодиноких претензій та скерування до органів прокуратури матеріалів перевірок для вжиття цивільно-правових заходів.

Окрім того, посадовцями зазначеного контролюючого органу допускаються випадки неналежного проведення перевірок та, як наслідок, необґрунтованого нарахування збитків.

Зокрема, державним інспектором проведено перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в діяльності одного з підприємств області. За її результатами нараховано 120 тисяч гривень збитків, заподіяних наднормовими викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Водночас, прокуратурою області з’ясовано, що працівником Інспекції перевірку проведено поверхово, а розрахунок збитків здійснено безпідставно.

Враховуючи наведене, прокуратурою області начальнику Державної екологічної інспекції в області внесено подання з вимогою виключити зі звітності незаконно нараховані збитки та вирішити питання відповідальності винних посадовців.

Загалом, у поточному році органами прокуратури виявлено понад 200 тис. грн. збитків, безпідставно нарахованих фахівцями Державної екологічної інспекції в області. На вимогу прокуратури області, звітність інспекції відкореговано, чим поновлено права суб’єктів господарювання. За вказані порушення притягнуто до відповідальності 11 посадових осіб органу контролю.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

За “прослушку” засудили підприємця

Відбувся пікет суду над ґвалтівником