Двох нападників на пенсіонерів засудили до 10 років тюрми

Поділитися

Сторожинецький районний суд підтримав позицію прокурора і визнав винними двох 23-річних буковинців у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) та ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

10 січня цього року молодики, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та діючи за попередньою змовою, вирішили вчинити напад на подружжя пенсіонерів у с.Кам’яна Сторожинецького району з метою заволодіння їхнім майном.

Одягнувши заздалегідь виготовлені маски на обличчя та взявши із собою ремінці для зв’язування потерпілих і ножі, проникли через незамкнені двері до будинку. Лякаючи господарів ножами та погрожуючи застосуванням насильства стали вимагати гроші. 69-річна жінка віддала 1700 гривень і золоті сережки та обручку. Нападники зв’язали потерпілих та почали обшукувати житло, але грошей більше не знайшли. Тоді взяли три пляшки спиртного і втекли з місця злочину. Коли жінці вдалося розв’язати ноги, вона підійшла до чоловіка, але той уже не дихав – кров затекла у дихальні шляхи, що й стало причиною смерті.

За вчинені кримінальні правопорушення суд призначив обом зловмисникам покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна.

Українку засудили за спробу нелегально переправити за кордон інваліда для жебракування

Суд оштрафував лікаря-хабарника на 5 тис. грн