ФІФА дозволила провести матч Україна-Польща з глядачами

Поділитися

Збірні України та Польщі зіграють матч відбіркового турніру Чемпіонату світу з футболу 11 жовтня у Харкові з глядачами на трибунах. Відповідну заяву зробив президент ФФУ Анатолій Каньков на брифінгу, передає кореспондент УНН.

Президент ФФУ заявив, що через те, що ФІФА не зможе вчасно розглянути апеляцію, подану ФФУ 3 жовтня, то покарання за поведінку фанатів на матчі Україна-Сан-Марино призупинена.

“Беручи до уваги, що Національна збірна України має зіграти свій наступний домашній матч відбіркового етапу Кубка світу 2014 11 жовтня 2013 року, дисциплінарний комітет ФІФА не може прийняти рішення по цьому важливому питання завчасно. Апеляція подана ФУУ отримує призупиняючий ефект”, – заявив А.Каньков.

Нагадаємо, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА порахував, що поведінка групи українських уболівальників (неонацистські банери і вітання, “мавп’ячі” звуки і жести) під час матчу Україна – Сан-Марино були ганебні і явно порушували Дисциплінарний кодекс ФІФА. Крім того, піротехнічні засоби, які викостовувалися вболівальниками, могли становити значну загрозу особистій безпеці. Через це відбірковий матч ЧС-2014 між збірними України та Польщі, намічений на 11 жовтня в Харкові мав відбутися без глядачів. Також збірна України була позбавлена права грати на “Арені Львів” до кінця відбору на ЧС-2018 у Росії. Крім того, ФФУ було зобов’язане виплатити штраф у 45 тисяч швейцарських франків.

На хабарі упіймали посадовця

Прокуратура розслідує обставини смерті арештованого у райвідділі міліції