Гра у “російську рулетку” призвела до загибелі людини

Поділитися

У Сумах компанія місцевих жителів розважалась грою у “російську рулетку” і, як наслідок, — куля, випущена з револьвера, потрапила в одного з чоловіків. Міліція затримала винуватця трагедії та відкрила за цим фактом кримінальне провадження, повідомили УНН у СЗГ УМВС України в Сумській області.

38-річний чоловік загинув від сильної кровотечі — у нього була пошкоджена аорта. В квартирі окрім загиблого знаходилось ще шестеро людей.

Під час опитування всіх присутніх, правоохоронцям вдалося відтворити картину того, що сталося. Компанія друзів за пляшкою горілки відпочивала. Згодом всі розійшлися спати, а на кухні залишились двоє чоловіків. Один з них запропонував пограти у так звану “російську рулетку” — дістав з кишені револьвер під патрон Флобера, зарядив патрон та почав прокручувати барабан, раз по разу приставляючи до своєї скроні зброю. При цьому тричі натискав на спусковий гачок, а пострілу не було.

Четверта спроба стала смертельною, але не для гравця. Куля, випущена з пістолету, вцілила в шию його товариша, пробила аорту та спричинила сильну кровотечу. Присутні кинулися рятувати пораненого, викликали швидку допомогу, але всі зусилля виявилися марними — чоловік помер.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Винуватцю трагедії може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

На Тернопільщині прокуратура розслідує ДТП, яке сталося за участю судді

Онищенко не визнає своєї відставки з посади голови Росспоживнагляду