Іван Стойко приймав виборців у шести селах Тернопільщини

Поділитися

23 та 24 вересня 2013року народний депутат України Іван Стойко побував з робочою поїздкою у шести населених пунктах Тернопільщини, а саме – у Нагірянці та Білобожниці, що на Чортківщині , Ланівцях та Іване -Пустому Борщівського району та Лисівцях і Новосілці Заліщицького району. Цього місяця Іван Михайлович вирішив поспілкуватися та довідатися більше про те, чим живуть краяни у віддалених від райцентрів селищах та селах. Адже не завжди селянам зручно добиратися чи то до Чорткова, чи до Борщева, а чи до іншого міста, аби спромогтися поділитися своїми проблемами з народним депутатом. На заваді цьому часто-густо, як стверджували виборці на прийомі , стають погодні умови, незадовільне транспортне забезпечення, нестача матеріальних коштів та втрата дорогоцінного часу. А саме його у селян найбільше і не вистачає, особливо восени.

Тому й не дивно, що загалом більше сотні виборців побували цими двома днями на прийомі у депутата з надією на те, що Іван Михайлович допоможе вирішити їхні проблеми. Приїжджали люди з навколишніх сіл та селищ. А питання, які вони піднімали стосувалися здебільшого пенсійного забезпечення громадян, затримки виплат соціальних допомог по догляду за інвалідами I групи, «чорнобильських», порушень земельного законодавства та виникнення у зв’язку з цим земельних спорів, заборгованості по виплатах за користування паями, забезпечення автотранспортом пільгових категорій населення, допомог на лікування, безробіття ,бездоріжжя, перебоїв електропостачання. Майже у кожному селі округу до Івана Михайловича зверталися збентежені батьки, та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів зі скаргами на те, що видрукувані для їхніх дітей та учнів підручники з математики містять дуже багато помилок. Вони надали депутату копії сторінок, де такі помилки допущені. Окрім цього, виборці піднімали питання книговидання, надання статусу окремого населенного пункту хутору Мазурівка Чортківського району, висловлювали пропозиції по спрощенню процедури оформлення документів на успадкування майна та землі, удосконалення законодавства в галузі тваринництва. Мешканці Мельниці- Подільської , які потерпіли від природніх катаклізмів , а саме – зсуву грунтів, повторно звернулися до Івана Стойка з проханням прискорити процес компенсації їм за завдані збитки та зруйновані помешкання. Адже, як стверджуть виборці, та демонструють десятки відповідей їм з різних владних установ – «обіцянки залишаються обіцянками, а зима вже на порозі».

 

Серед проблемних питань села сьогодні чи не на першому плані – незадовільне фінансування закладів культури,освіти, катастрофічний стан доріг обласного, районного та місцевого значень. Місцеві ж бюджети не витримують значного фінансового навантаження та не можуть забезпечити багатовитратних ремонтних робіт. Жителів Борщівського району також турбують питання очистки та екологічної привабливості річки Нічлава. Дуже важливим та актуальним для жителів багатьох сіл Борщівщини та трьох сіл Заліщицького району, в тому числі села Новосілки, де побував народний депутат є питання газифікації. Багато виборців також скаржилися на несправедливе судочинство.

Перейнявшись проблемами виборців, Іван Михайлович Стойко відповідно до своїх повноважень, зробить депутатські звернення та запити у різні державні установи та інстанції аби максимально допомогти їх вирішити.

У жовтні народний депутат планує відвідати усі районні центри округу та ряд інших населених пунктів області.

Леся Стеблюк

На Тернопільщині заборонено ловити раків аж до 30 червня 2014 року!

Немає причин для підвищення тарифів на пасажирські перевезення