Керівника Держкомзему на Тернопільщині засудили на 3 роки за хабар

Поділитися

21 тисяча доларів неправомірної вигоди – таку суму за вирішення земельного питання планували отримати екс-керівник Держкомзему на Тернопільщині та його поплічник. Однак до кінця реалізувати свій план їм завадили міліціонери. Про це УНН повідомили у прес-службі МВС Тернопільської області.

Як було встановлено під час досудового розслідування, наприкінці 2010 року житель Теребовлянщини звернувся до начальника управління Держкомзему сусіднього району з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 5,05 га для ведення особистого селянського господарства. Чиновник під час розмови повідомив прохачу, що він підшукає земельну ділянку, проте всі питання, пов’язанні з її оформленням, необхідно вирішувати із одним з місцевих жителів, який є його спільником.

Наприкінці січня 2011 року спільник чиновника запропонував майбутньому власнику землі оформити ділянку, яка знаходиться на території однієї із сільських рад району, на підставних осіб – трьох жителів села, за умови передачі йому та посадовцю хабара в розмірі 21 тисячі доларів.

Фінал земельного питання відбувся у лютому 2012 року, коли після нотаріального переоформлення земельних ділянок прохач отримав у власність майже шість гектарів угідь, а натомість віддав довіреній особі начальника Держкомзему 21 тисячу американською валютою. Цього ж дня чиновника та посередника затримали правоохоронці.

Нещодавно екс-керівник Держкомзему та його спільник вислухали вирок суду. Посадовця засуджено до 3 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 2 роки та з конфіскацією майна. Його спільнику відміряно такий же в’язничний термін з конфіскацією майна.

Піймали керівника райвідділу міліції п’яним за кермом

У тернопільському “Палаці кіно” – “Іван Сила”