Клімат на Землі радикально зміниться до 2047

Поділитися

Клімат на Землі радикально зміниться до 2047, якщо викиди парникових газів залишаться на поточному рівні, йдеться в статті, опублікованій в журналі Nature, передає УНН.

“Вчені неодноразово попереджали про глобальне потепління і його очікуваному вплив на біорізноманіття і людей. Наше дослідження показує, що ці зміни вже наступають. Ці результати не повинні бути приводом, щоб здаватися. Навпак , вони повинні спонукати нас скоротити викиди парникових газів і сповільнити темпи зміни клімату. Це може дати видами, екосистемам і нам самим час пристосуватися до наступаючих змін” , – пояснив Каміло Мора з Гавайського університету в Маноа.

Мора і його колеги проаналізували 39 моделей зміни клімату, розроблених у 12 різних країнах . Вони зібрали дані про максимальні і мінімальні температури з 1860 по 2005 рік, щоб визначити межі варіативності клімату в різних районах Землі. Потім вони побудували прогноз на 100 років вперед , щоб визначити, в якому році в кожному з цих районів зміни клімату вийдуть за відомі історичні межі.

Український боксер В.Кличко заручився з актрисою Х.Панеттьєр

Українцям наобіцяли “бабине літо”, подекуди до +20