На Покрову у Тернополі даватимуть Присягу воїна УПА

Поділитися

У рамках святкування Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки Українського Козацтва та Української Повстанської Армії – молодіжні організації Тернополя проведуть в місті ряд заходів, серед яких Всеукраїнська молодіжна акція «Присяга воїна УПА».

Програма святкування Покрови у Тернополі:

10-31 жовтня – виставка «УПА. Історія нескорених» в університетах міста;

13 жовтня, 11.00-17.00 год. – виставка «УПА. Історія нескорених» біля пам’ятника І. Франку;

14 жовтня о 18.00 – Служба Божа в Катедральному Соборі;

14 жовтня о 20.00,біля пам’ятника С.Бандері – Всеукраїнська молодіжна акція «Присяга вояка УПА»;

14 жовтня, опісля Присяги, парк „Топільче” – Повстанська ватра (патріотичні пісня під гітару біля багаття);

15 жовтня, Український Дім “Перемога” – показ фільму “Три Галичини”.

Організаторами заходів до свята Покрови є ГО Молодіжний Націоналістичний Конгрес, Українська справа, Молодий народний рух, Пласт, Молода Просвіта, Спілка Української Молоді, Обнова, Обереги та Файні Мандри.

Всеукраїнська кампанія «Присяга воїна УПА» – захід, що відбуватиметься у всіх найбільших містах України, від Львова до Харкова, щорічно, до Дня Покро́ви Пресвято́ї Богоро́диці та свята створення Української Повстанської Армії. Формат заходу: флеш-моб з урочистим зачитуванням присяги вояка УПА. Мета акції – пропаганда героїки та патріотизму серед української молоді. Ініціатори кампанії: ГО «Українська справа», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Спілка Української Молоді в Україні, НСОУ «Пласт». Акція також пройде у м. Зборів, Бережани та смт. Микулинці Тернопільської області.

Авторами виставки «УПА. Історія нескорених» є співробітники Центру досліджень визвольного руху Володимир В’ятрович, Роман Грицьків, Ігор Дерев’яний, Руслан Забілий та Петро Содоль. Дизайн виставки виконаний Ольгою Сало.

Фільм “Три історії Галичини” – документальна історична драма, режисера Сари Фархат та Ольги Онишко, що розповідає про долі трьох людей у часи ІІ Світової війни та в повоєнний період.

Також в рамках заходів, приурочених до свята Покрови, 3-6 жовтня відбувся Всеукраїнський молодіжний табір-джамборі «Повстанська Ватра-УНІЖ 2013». Молодіжний Націоналістичний Конгрес

Тернопільський обласний осередок м. Тернопіль, Грушевського 1, моб. тел. (098)-64-43-351 page: www.mnk.org.ua, e-mail: ternopil@mnk.org.ua

Через аварію без газу залишились 27 багатоповерхівок і 536 приватних будинків

Судитимуть двох нападників на таксиста