На Рівненщині судитимуть учасників злочинної банди

Поділитися

Слідчий відділ “ОЗ” СУ УМВС України в Рівненській області до суду з обвинувальними актами направив кримінальне провадження відносно учасників організованої злочинної групи, а саме чотирьох раніше судимих осіб, які тероризували жителів Рівненщини та інших регіонів, займаючись розбоями, вимаганням та незаконним позбавленням волі. Про це УНН повідомили у прес-службі СЗГ УМВС в Рівненській області.

Організатор угруповання 33–річний уродженець Кіровоградської області Микола під час вчинення злочинів з метою здійснення психологічного тиску на потерпілих використовував підроблене службове посвідчення “особливого уповноваженого по протидії корупції Координаційного центру з Адміністрацією Президента, Верховною Радою, Кабінетом Міністрів України”.

Інший учасник групи, 32–річний уродженець м. Тернопіль, Олександр використовував підробне посвідчення працівника Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України.

Крім любителів фальшивок, до злочинного квартету входили ще двоє раніше судимих – Василь, 1983 року народження, уродженець м. Славута Хмельницької області, та Юрій, 1962 року народження, уродженець та житель м. Макіївка Донецької області.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що в березні 2013 року особи, незаконно застосувавши фізичне насильство до одного із жителів Рівного 26–річного Ігоря, вдерлися в його житло та заволоділи майном і коштами на суму більше 20 тисяч гривень. Крім того, учасники групи незаконно позбавили волі ще одного рівнянина Романа, 1984 року народження, а саме у лютому 2013 року, застосувавши фізичне насильство, одягнули останньому на голову мішок, силоміць помістили в автомобіль марки “Шкода-Октавія” і вивезли в один із лісових масивів Острозького району Рівненської області, де прикували наручниками до дерева та утримували упродовж декількох годин, вимагаючи в потерпілого 20 тисяч гривень.

У цілому в складі організованої групи підозрюваними вчинено сім злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 189, 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 353 КК України.

Відносно лідера ОЗГ обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Олександру та Василю замінено міру запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу, а відносно Юрія – доставка в суд під вартою, останній оголошений у розшук.

За що тернопільський священник може покласти партійний квиток

Колекцію вкрадених картин знайшли в будинку автовикрадача