Перекрили канал постачання дівчат для заняття проституцією

Поділитися

Правоохоронці затримали жительку Донецької області, яка займалася відправкою землячок до сусідньої країни для сексуальної експлуатації. Знайшли міліціонери трьох дівчат, які стали “живим товаром”, ще двох — вдалося вберегти від заняття проституцією, повідомили УНН у прес-службі Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області.

30-річна мешканка міста Курахове, яка спокушала дівчат нібито легкою роботою і великими заробітками, раніше займалася проституцією. Будучи матір’ю двох дітей, вона приблизно півтора року співпрацювала з декількома сутенерами в одній з країн ближнього зарубіжжя: підшукувала дівчат до 30 років із бідних сімей, які, як правило, мали під опікою старих, хворих батьків або малолітніх дітей. Жінка обіцяла дівчатам “красиве” життя: гнучкий графік роботи, зв’язок з рідними, харчування й проживання у фешенебельному готелі за рахунок сутенера. Крім того, дівчатам висилалися гроші на проїзд до того міста, куди сутенерша вербувала секс-рабинь.

Зловмисниця контролювала посадку дівчат у автобус (поїзд) у телефонному режимі і відразу телефонувала приймаючому сутенерові. За виконану роботу, останній висилав їй гроші. По прибуттю сутенер забирав дівчат з вокзалу і, нічого не пояснюючи, відразу віз на адресу до клієнта.

Українки потрапляли в повну залежність від “господарів”. Вони жили в орендованих квартирах і харчувалися за свій рахунок. За найменшу провину до них застосовували жорстку систему штрафів, аж до повного позбавлення заробітку. Одними з найбільш караних порушень були – відмова від роботи і спроба заробітку на стороні. Частою мірою покарання були так звані “суботники” з сутенерами та їх друзями. Зрештою, дівчата поверталися додому практично без грошей, зломлені морально й фізично.

“Щодо затриманої відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), фігурантці загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі”, – повідомив начальник сектора боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Донецького міськуправління міліції Ігор Тимошенко.

Онищенко не визнає своєї відставки з посади голови Росспоживнагляду

Міс Українська Діаспора 2013 стала уродженка Чорткова!