Протягом наступних 5-6 років інтернет-аудиторія України подвоїться

Поділитися

Протягом наступних 5-6 років інтернет-аудиторія України подвоїться. Про це йдеться у дослідженні фонду AVentures Capital, повідомляє УНН.

Наразі з 46 млн населення України 17 млн ​​є активними користувачами інтернету і протягом наступних 5-6 років інтернет-аудиторія України подвоїться.

Згідно зі звітом, зі 100 тис. українських програмістів половина зайняті в аутсорсингових компаніях. В цей же час індустрія аутсорсингової розробки в Україні оцінюється в 2 млрд доларів і за два роки може подвоїтися.

Експерт також зазначають, що Україна зараз знаходиться на першому місці за кількістю розробників в Східній і Центральній Європі і кількість айтішників в країні зростає.

Нагадаємо, в Україні нараховується 3,2 тис. IT-підприємств. Наразі у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, спрямований на розвиток та стимулювання ІТ галузі. За словами голови Комітету Верховної Ради з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерія Омельченка, податкові стимули, які передбачені законопроектом № 2063, дозволять вивести з “тіні” українські ІТ-компанії.

“Зміни до Податкового кодексу, які ми пропонуємо у законопроекті, дадуть можливість створити привабливий бізнес-клімат у галузі ІТ та високих технологій. І тоді українські розробки та стартапи стануть цікавими як для внутрішніх інвесторів, так і для закордонних компаній”, — переконаний парламентарій.

Дарунок США президенту Ірану виявився підробкою

Школярка травмувалася на уроці фізкультури