Питання вибору єдиного кандидата від опозиції на президентські вибори не актуальне – О.Тягнибок

Поділитися

Питання щодо вибору єдиного кандидата на президентські вибори, які мають відбутися у 2015 році, є наразі не актуальним. Про це на брифінгу сказав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок, передає кореспондент УНН.

“Зараз говорити взагалі про президентські вибори є передчасно в силу кількох причин. Перша причина, ми не знаємо, як буде поводити себе влада перед цими виборами. Ми розуміємо, що влада може взагалі відмінити президентські вибори. Якщо їм вдалося не проводити виори у Києві і чотирьох обласних центрах, то чому б цій владі не знайти пояснення, чому вони не будуть проводити президентські”, – сказав він.

На думку політика, Конституційна асамблея може прийняти рішення про те, що президентські вибори можуть проводитись у парламенті.

“Може бути варіант, коли вибори будуть проводитись в один тур, тоді опозиція буде обирати іншого, ніж у другому турі. Крім того, багато буде залежати від підписання Угоди про асоціацію. Ми розуміємо, що президентська кампанія буде по одному тривати і будуть одні правила, якщо асоціація буде підписана, а якщо асоціація не буде підписана, то будуть зовсім інші правила гри”, – сказав депутат.

О.Тягнибок також відзначив, що позиція опозиційних сил об’єднана довкола єдиної мети – відсторонення В.Януковича від влади.

Мера Тернополя Сергія Надала призначили міністром інфраструктури та регіонального розвитку

“Батьківщина” оприлюднила резолюцію закритого з’їзду