«Рятуючи» родича від біди, 79-річна тернополянка втратила дев’ять тисяч гривень

Поділитися

За словами потерпілої, до неї на стаціонарний телефон зателефонував чоловік, який представився її племінником. Родич прохав у пенсіонерки допомоги, мовляв він скоїв ДТП і йому терміново необхідні гроші, аби залагодити ситуацію. Співрозмовник був настільки переконливий, що старенька, не запідозривши нічого лихого, пообіцяла допомогти йому коштами. Псевдородич сказав пенсіонерці, що сам він не може приїхати до неї, то ж за грошима приїде його знайомий. Через якийсь час до помешкання жінки і справді навідався чоловік. Грошей у бабусі дома не було, тому вона безпечно віддала незнайомцеві пенсійну картку та пін-код до неї продиктувала. Як наслідок – з рахунку жінки зникли 9 тисяч гривень. Коли пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали, поспішила звернутися за допомогою до працівників міліції. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Схема телефонного шахрайства не нова. Однак, людей, які потрапляють у тенета лиходіїв вистачає. Працівники міліції звертаються до жителів області – сліпо не вірте у те, що вам розповідають незнайомці. Коли вам повідомляють про неприємності з вашими рідними і просять за вирішення проблемних питань чималі кошти, засумнівайтеся у правдивості інформації, намагайтеся її перевірити. Перш за все, постарайтеся дотелефонуватися до тієї людини, яка начебто потрапила у біду, або комусь з її оточення.

Ніколи не поспішайте виконувати умови шахраїв. У жодному разі не передавайте і не надсилайте кошти невідомим особам. Якщо ви підозрюєте, що вас обманюють, не гайте часу – телефонуйте 102.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області

Угода з компанією “Шеврон” суперечить інтересам народу України — вчені-геологи

Рятувальники ліквідували загорання в тернопільському видавництві «Укрмедкнига»