Робота на Тернопільщині мовою цифр

Поділитися

Протягом січня-вересня цього року за сприяння центрів зайнятості Тернопільщини працевлаштовано майже 23,1 тисячі осіб, в тому числі з компенсацією роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування – 180 безробітних, з них 26 молодих людей – на перше робоче місце.

Отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності 295 безробітних. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 3615 осіб зі статусом безробітного і 83 особи, які не були зареєстровані як безробітні, але перебували на обліку в службі зайнятості.

Проходили професійне навчання або підвищували кваліфікацію 5258 безробітних за 286 професіями, спеціальностями та напрямками. Завершили навчання майже 4900 осіб, з них 3503 (71,6%) вже забезпечені роботою.

Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці людей, яким понад 45 років і страховий стаж яких не менше 15 років, видано 524 ваучери для здобуття нової професії чи перекваліфікації.

Найбільшим попитом у місцевих роботодавців користуються робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (32% від загальної кількості вакансій), кваліфіковані робітники (17,3%) та професіонали (16%).

Відділ організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

У жовтні на тернополян очікує неймовірний Стівен Кінг

СБУ встановила особу підривника, який влаштував вибух на україно-російському кордоні