Тернопільські інспектори виявили у Малашовецькій сільській раді фінансові порушення на суму 135 тис. грн

Поділитися

Працівники Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії Малашовецького сільського бюджету, встановили порушення фінансово-бюджетної дисципліни на суму 135 тис. грн.

Основна частка порушень, які виявили інспектори стосується використання субвенцій з Тернопільського міського бюджету. Мова йде про те, що в порушенням умов договорів, укладених з міською радою 52 тисячі гривень невикористаної грошової допомоги не повернуті до загального фонду Тернопільського міського бюджету.

Крім цього, 13 тисяч гривень отриманої субвенції використано не за цільовим призначенням.

Ревізією також виявлено що сільською радою не виставлялись рахунки орендарям за оренду адміністративного приміщення, що призвело до втрат на суму майже 45 тис. гривень.

Інспектори також встановили порушення, пов’язане з завищенням вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт, що спричинило втрати на суму майже 24 тис. грн.

За матеріалами ревізії на ряд посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення, застосовано наступні фінансові санкції: попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках, відкритих в органах державної казначейської служби, призупинення бюджетних асигнувань та направлено вимогу про повернення використаної не за цільовим призначенням суми субвенції.

Керівнику об’єкта направлено обов’язкові вимоги щодо забезпечення повного усунення виявлених порушень.

Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Платіні хоче 40 команд на Чемпіонаті Світу

Олімпійський вогонь згас у руках російського міністра