Тернополянин Володимир Чубатий надіслав звернення Президенту Януковичу

Поділитися

За дорученням зборів членів Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, які відбулися 26 вересня, голова Громадської ради В.Чубатий підписав звернення до Президента України Віктора Януковича

Шановний пане Президенте !

Український народ упродовж свого багатовікового історичного буття звитяжно боровся за здобуття державної незалежності, свободу, соборність, добробут та національно-культурне самовизначення. Нерідко ця боротьба була успішною. Однак частіше обставини (зовнішні і внутрішні) складались не на нашу користь.

Лише тепер, на двадцять третьому році незалежності, Україна, значною мірою завдяки Вам, отримала реальний шанс долучитись до загальновизнаних цінностей європейського досвіду державного будівництва, організації правового громадянського суспільства та ефективної системи місцевого самоврядування.

Адже саме послідовність у виконанні Україною рекомендацій, викладених у резолюціях Європейського Парламенту та висновках Ради ЄС, є важливою запорукою подальшого проведення реформ і руху нашої держави у напрямку євроінтеграції. Необхідно також аби Україна та ЄС зробили спільні кроки, які дозволять на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада цього року підписати Угоду про асоціацію, включаючи створення всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Цей історичний акт слугуватиме підмурівком для подальшого плідного співробітництва між Україною та членами європейського співтовариства.

Члени Громадської ради при Тернопільській обласній державній адміністрації, які є виразниками інтересів мешканців області, висловлюють рішучу підтримку євроінтеграційному курсу України та сподіваються на невідкладне створення належних умов та отримання відповідних можливостей для вільної, безперешкодної торгівлі з країнами ЄС, безвізового перетину громадянами України міждержавних кордонів в межах Євросоюзу. Реалізація цих положень сприятиме активізації бізнесових контактів та розширенню міжнародних економічних, культурних, наукових та гуманітарних зв’язків, стане надійним підґрунтям для економічного зростання країни та піднесення рівня життя наших співвітчизників.

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС – це історична можливість для перетворення нашого суспільства у модерну європейську політичну націю. І це великий шанс для громадян України виправити помилки державного будівництва останніх десятиліть, щоб досягти стану справді демократичної і правової держави.

Міліціонер послав на три букви Блохіна, а фанати закидали біляшами після матчу із “Ворсклою”

Близько половини жителів Тернопільської області не замислюються про вплив екології житла на їх здоров’я – соціологічне опитування