Україна посіла 9 місце в Європі за кількістю туристів

Поділитися

Україна за оцінкою Всесвітньої туристичної організації вже займає 9-е місце в Європі за кількістю туристів, які відвідують нашу країну. Про це розповів віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, передає УНН.

“Україна цікава світові. Ми маємо перетворити наш потенціал у точку росту вітчизняної економіки. Перед нами стоїть завдання до 2022 року удвічі збільшити число туристів в Україну – до 50 млн. на рік. Відповідно – з 400 тисяч до 1 мільйона зросте кількість робочих місць в галузі, а очікуване збільшення надходжень до бюджету зросте з 1,5 млрд. до 5 млрд. гривень”, – сказав О.Вілкул.

Наразі за участю вітчизняних та закордонних експертів розроблена Концепція розвитку туристичної галузі України. До кінця року має бути затверджена Державна програма.

«Концепція передбачає максимальне розкриття туристичних можливостей регіонів. Зокрема, Крим та Карпати мають цілорічними курортами. Промислові регіони мають потенціал розвитку індустріального туризму. Україна повинна розширити спектр послуг та підвищити якість сервісу», – зазначив віце-прем’єр-міністр.

У рамках реалізації Концепції українське законодавство у сфері туризму і курортів приводиться до європейських норм. Програма також включатиме заходи з дерегуляції туристичної діяльності. “Інвестиції в цю галузь за світовими стандартами мають надходити на основі державно-приватного партнерства”, – підкреслив віце-прем’єр-міністр України.

Владу США звинуватили у жорсткому контролі над пресою

Засудили директора школи за хабар у 2, 5 тисячі доларів