Вся комунальна техніка повинна працювати як тільки почнуться опади

Поділитися

Віце-прем’єр, голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул під час засідання Державної комісії щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період наголосив, що “запобігти завжди легше ніж ліквідовувати”, тому “вся комунальна техніка повинна працювати як тільки почнуться опади”, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

Крім того, як зазначив урядовець, техніка Державної служби з надзвичайних ситуацій має передислокуватися у найбільш небезпечні регіони, “як минулої зими ми передислокували техніку на гірські перевали”.

“Це було дуже ефективно. Прогнози Гідрометцентру усі служби мають отримувати оперативно. У разі погіршення погодних умов кожен керівник повинен через засоби масової інформації інформувати населення щодо ситуації. Люди мають отримувати оперативну інформацію”, – наголосив віце-прем’єр.

Він також зазначив, що дії комунальних та автодорожніх служб, рятувальників, ДАІ та інших, в тому числі волонтерів координують штаби на чолі з керівниками відповідних районів, міст та областей. Результати роботи – персональна відповідальність керівників регіонів.

“Державна комісія з надзвичайних ситуацій надаватиме необхідну допомогу”, – пообіцяв віце-прем’єр.

Україна відкрита для інвестицій у транспортну інфраструктуру

Залізничні лікарні залишаться у власності залізниць