Жорстоко згвалтували 22-річну дівчину, а міліція вигороджує насильників

Поділитися

До мене як до правозахисника звернулася молода двадцяти двох-річна дівчина Бахарєва Оксана Володимирівна, яка розповіла мені жахливу історію, що трапилася з нею в серпні 2013 року. Дана історія не залишила мене байдужим, тому я вирішив звернути на неї увагу громадськості.

Як розповіла  Бахарєва Оксана, вона  мешкає в селі Вікторія Пирятинського району разом з чоловіком та маленькою донечкою.  18 серпня 2013 року вона разом зі своєю сім’єю святкувала день народження свого тата в сільському кафе «Млинок». Нічого не віщувало біди. Близько 23 години після закінчення святкування, Оксана вирішила прогулятися разом зі своєю подружкою до місцевого клубу.

В клубі вона зустріла своїх знайомих Василенка Романа та Мулявку Романа, які запропонували попити пива в кафе «Дальнобой», так як поблизу більше нічого не працювало. Оксана погодилися поїхати з хлопцями, так як добре знала кожного з них майже з дитинства, крім того, її чоловік тісно товаришував з Мулявкою Романом.

В кафе «Дальнобой» хлопці випили зайвого та Мулявка Роман почав відверто домагатися Оксани. Розуміючи те, що дана ситуація може закінчитися неприємностями, Оксана попросила Василенка Романа відвезти її додому. По дорозі Василенко Роман зупинився в глухому безлюдному місті та наніс Оксані удар в голову. Від цього удару дівчина втратила свідомість, а коли прийшла до тями – вискочила з автомобілю і лише через декілька хвилин вона зрозуміла, що на ній відсутні взуття та спідня білизна, а спортивні штани були вдягнуті навиворіт.

Як ви вважаєте, що з вами трапилося?

Коли я бігла додому то відчула дискомфорт в зоні статевих органів тому я зрозуміла, що коли після удару я втратила свідомість, Василенко Роман, користаючись моїм безпорадним станом, зґвалтував мене.

Чи зверталися ви до правоохоронних органів?

Так, 19 серпня 2013 року я разом зі своїм татом приїхали до Пирятинської міліції, де повідомили про те, що трапилося зі мною, але міліціонери не дуже поспішали фіксувати обставини даної події. Лише після особистої бесіди з керівником Пирятинської міліції Доценком Юрієм Вікторовичем почалося документування мого звернення. Слідчий Горошенко Юрій Сергійович під час допиту усіляко схиляв мене до того, щоб я у своїх показах вказала, що не впевнена у тому, що відносно мене вчинено зґвалтування. З даного приводу міліцією все ж таки було відкрито кримінальне провадження №12013180290000500 за ч.1 ст.152 КК України.

Чи проходили ви обстеження у лікарів?

Так,  лише близько 16 години  мене привезли до судово-медичного експерта Гейко Ю.П. для огляду та вилучення біоматеріалів. Під час огляду Гейко Ю.П. нібито «не помітив» потьоки крові на моєму обличчі, гематоми на зовнішній стороні стегна, та маси синяків на стегнах з внутрішньої сторони. Коли я звернула увагу на гематому на голові, то Гейко Ю.П. відповів: «то ти десь ударилась».тілесні ушкодження Оксани

Дані дії Гейка Ю.П. супроводжувалися  постійним глузуванням наді мною.

Так що ж міліція?

А міліція усіляко почала затягувати проведення слідства. Явно почали «вигороджувати» Василенка та Мулявку. При цьому міліція не вчинила жодних дій, направлених на вилучення речових доказів з автомобіля Василенка Романа та на місці пригоди. Ніхто, навіть, не звернув уваги на той факт, що під час зґвалтування в мене зникла золота весільна обручка. З даного приводу міліцією навіть не відкрито кримінальне провадження.

А до чого тут Мулявка Роман?

Наступного дня я побачила Мулявку  Романа, який повідомив мені, що нічого б не трапилося якби я не пручалася, а «дала» добровільно. Потім у допитах Мулявка Роман повідомив, що дійсно вступав зі мною в статевий зв’язок тієї ночі, але це відбулося за обопільною згодою.

Ви говорите, що зверталися зі скаргою до заступника прокурора Полтавської області Пєвнєва О.С.?

Так, 3 вересня 2013 року до міста Пирятин на особистий прийом приїхав заступник прокурора Полтавської області Пєвнєв О.С.. Мені пощастило – я таки потрапила на особистий прийом до нього. Спочатку Пєвнєв О.С., розуміючи тяжкість злочину, вчиненого відносно мене пообіцяв, що розбереться в даній ситуації і обов’язково мені допоможе, але цього ж дня мене знову покликали на прийом до Олександра Сергійовича, де він мені заявив, що я сама винна, що сіла до машини з Василенком та Мулявкою. А з приводу некваліфікованих дій Гейка Ю.П., мої заяви занадто перебільшені. Одразу ж після зустрічі з Пєвнєвим О.С. міліція закрила кримінальне провадження.

Як ви вважаєте, чому міліція не хоче притягувати до відповідальності Мулявку та Василенка?

Зважаючи на те, що селище Вікторія та взагалі Пирятин є дуже невеликими населеними пунктами і,  зазвичай, всі знають один одного та про їх родинні зв’язки. Секрет Мулявки та Василенка  криється в тому, що вони  мають тісні родинні зв’язки з одним з впливових міліціонерів Пирятинського району, а саме з начальником відділення дільничних інспекторів міліції  Мулявкою Олексієм Петровичем.

Моє бажання висвітлити цю історію покликано лише одним – допомогти відстояти свої права цій бідній дівчині, матері та дружині. Велике обурення викликає те, що ще не вщухли протести з приводу зґвалтування у Врадіївці, а ситуація в Україні в цілому не поліпшується. Здається, ніхто не робить висновків та не намагається виправити ганебну ситуацію у сфері тотального порушення прав громадян.

PS.  Прошу прокуратуру Полтавської області звернути увагу на дану ситуацію, а також на те, що з приводу зникнення золотої обручки у Бахарєвої О.В. не відкрито кримінального провадження.

Олександр МОРОЗ

http://uainfo.org

Сьогодні завершується прийом кандидатур на здобуття нацпремії ім. Т.Шевченко в галузі кіно

Україна відкрита для інвестицій у транспортну інфраструктуру