Associated Press закликає редакторів не публікувати знімки Обами, надані Білим домом

Поділитися
Представники керівництва Associated Press закликали редакторів газет утриматися від публікації знімків, наданих Білим домом. Про це з посиланням на The Daily Caller пише Lenta.Ru.
Така заява пролугнала після виступу глави фотослужби Associated Press Сантьяго Ліона (Santiago Lyon) на конференції AP Media Editors в Індіанаполісі, що пройшла наприкінці жовтня. Він відзначив, що за весь час перебування Барака Обами на посаді президента США фотографи інформагентства Associated Press лише двічі отримали можливість знімати його на робочому місці – в Овальному кабінеті Білого дому. Причому обидва рази припали на перший термін Обами на посту президента.
Фотографів інформагентств, включаючи AP, вільно допускають в Білий дім на зустрічі Обами з лідерами інших держав, зазначив Ліон. Проте в тому, що стосується роботи безпосередньо Обами або членів його адміністрації, Білий дім вважає за краще поширювати знімки, зроблені спеціально найнятими фотографами.
Такий стан речей, підкреслив Ліон, суперечить заявам Обами про те, що він має намір зробити роботу своєї адміністрації «найпрозорішою» в історії. У дійсності ж, заявив він, Обама виявився значно менш відкритий для спілкування з пресою, ніж його попередники на посту президента США.

«Телекритика»

“Динамо” програло “Зорі” з рахунком 0:2

Під час полювання застрелили відомого бізнесмена