Д.Дешам і М.Фоменко можуть зустрітися на Євро-2016

Поділитися

Після переконливого реваншу над збірною України і здобуття путівки на ЧС з футболу-2014 головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам продовжив контракт з федерацією своєї країни до закінчення Євро-2016, де французи зіграють на правах господарів, передає УНН з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Продовження угоди було передбачено при підписанні початкового контракту, коли Д. Дешам після Євро-2012 змінив біля керма Лорана Блана. Таким чином, колишній капітан “триколірних” буде керувати своєю збірною на Євро-2016, господарем якого буде Франція. До призначення в національну команду Д. Дешам встиг попрацювати з “Монако” і “Ювентусом”.

Колишній півзахисник, за плечима якого 103 матчі за збірну і перемоги на ЧС-1998 і Євро-2000, прийняв “триколірних” у липні 2012 року. У 2010 році він виграв чемпіонат Франції на чолі “Олімпіка”, з яким також завоював три Кубки ліги.

Професійну кар’єру Д. Дешам почав у французькому “Нанті”, а в 1993 році виграв Лігу чемпіонів УЄФА з “Олімпіком” (Марсель). У 1996-му він знову завоював Кубок чемпіонів – вже в Італії з “Ювентусом”. Після п’яти років в серії «А» Дешам протягом року захищав кольори англійського “Челсі”, а завершив кар’єру в іспанській “Валенсії”.

Як відомо, Федерація футболу України і головний тренер національної збірної Михайло Фоменко попередньо також висловилися за продовження співпраці. Отож, не виключені нові дуелі двох наставників у майбутньому.

Непідписання Угоди з ЄС спричинить великі втрати для України

У райвідділі міліції повісився затриманий, прокуратура проводить розслідування