Як зміниться Україна, коли землі здадуть в оренду Китаю, строком на 99 років?

Поділитися

Чи не здається Вам, що численні візити українських делегацій до Китаю зовсім не випадкові?
Адже не секрет, що Китай уже не перший рік хоче отримати в оренду три мільйони гектарів українського чорнозему. А це 5 % загальної площі України , або 9 % її орних земель! За інформацією окремих ЗМІ, орендовані території отримають статус екстериторіальності, тобто будуть перебувати під юрисдикцією КНР, а не України. Це означає, що фактично 5% території України не будуть їй належати. Зараз мова йде про Дніпропетровську область, де китайці планують займатися землеробством і розводити свиней. Але надалі це виробництво планується поширити і на інші області країни, в першу чергу – Херсонську і Крим.
Оренда 5% України посприяє вирішенню таких їхніх проблем, як нестача сільгоспземель, безробіття і «дефіцит наречених». Природно, що на орендованих землях будуть працювати виключно китайці, а їх кількість буде обчислюватися сотнями тисяч осіб. І проблема дефіциту наречених вирішиться сама по собі.
Але чи потрібно це нам?
Земля – це українська гордість і її найважливіший ресурс. Завдяки своїм родючим грунтам Україна займає шосте місце в світі з виробництва продовольчого зерна. Замість того, щоб підтримати вітчизняних, перш за все, малих і середніх с/г товаровиробників, ми шукаємо інвестиції у Китаї.
Невже ми і справді хочемо, аби збулися пророчі слова Т. Шевченка, коли ми будемо жити на «рідній, не своїй землі»…

Михайло Апостол, народний депутат України

Ребров упевнений, що збірній під силу переграти французів і завоювати путівку на ЧС-2014

Мощі святого Петра вперше виставлять публічно