Керівник будівельної фірми підробив документи з метою привласнення бюджетних коштів

Поділитися

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом завищення об’ємів виконання ремонтно-будівельних робіт на об’єктах комунальної власності.

Прокурорською перевіркою встановлено, що директор однієї з будівельних організацій взяв на себе зобов’язання щодо виконання ремонтно-будівельних робіт на 3 об’єктах комунальної власності у двох селах Зборівського району.

З метою заволодіння бюджетними коштами, посадовець вніс завідомо неправдиві дані до акту приймання виконаних підрядних робіт. Зокрема, він відобразив у документах завищені обсяги будівельних робіт на об’єктах з ремонту водопровідної мережі, при виконанні робіт капітального ремонту будівлі місцевої лікарні та придбання комплекту снігозатримувачів.

За фактом розтрати бюджетних коштів прокуратурою Зборівського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), досудове розслідування у якому здійснюється Зборівським райвідділом міліції.

 

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи реагування щодо стягнення з правопорушників шкоди, заподіяної злочинами. У поточному році за позовами прокурорів судами постановлено рішення про відшкодування завданої кримінальними правопорушеннями шкоди на загальну суму понад 3,6 млн. гривень.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Кайда “настукав” на Щепановського президенту

Шоу від “Brevis”: емоції били через край!