Мер Тернополя закликає жителів міста їхати до Києва на Євромайдан

Поділитися

Міський голова м. Тернопіль закликає жителів міста їхати до Києва на Євро майдан. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, передає УНН.

Міський голова Тернополя зазначив, що у Києві на Майдані Незалежності “на світанку 30 листопада відбулася жорстока і кривава розправа над мирним Євромайданом”.

“Постраждалі і вцілілі учасники протестів для захисту від озброєних загонів міліції та “Беркуту” забарикадувались у Михайлівському соборі в Києві. В країні розгортаються жорстокі репресії, країна сповзає до диктатури. Тернопіль не може стояти осторонь – ми будемо протестувати!”, – зазначив міський голова.

Він також наголосив, що всі українці не залежно від політичної приналежності, віросповідання, мови повинні об’єднатися для того щоб змінити злочинну владу.

“Звертаюсь до молоді, студентів, підприємців, перевізників, до всіх небайдужих тернополян, закликаю всіх їхати на Київ. Тернополяни, які залишаться у Тернополі, закликаю вас у неділю, 1 грудня о 12:00 під синьо-жовтими прапорами вийти на театральний майдан. Ми проведемо віче і далі почнемо діяти”, – йдеться у повідомленні.

Посол України в Канаді склала свої повноваження через кривавий Євромайдан

У зв’язку з подіями на столичному Євромайдані відкрито два кримінальних провадження