Мери міст Львівщини вимагають підписання Угоди про асоціацію та відставки уряду Азарова

Поділитися

Під час засідання Дорадчої ради Львівського регіонального відділення Асоціації міст України міські голови виступили із заявою, де окреслили свою позицію щодо згортання урядом Азарова політики євроінтеграції Української держави та назвали чіткі вимоги до Президента та Верховної Ради України. Вони вимагають від Президента – підписати Угоду про асоціацію з ЄС, а від Верховної Ради України – відправити у відставку Кабінет Міністрів, повідомили УНН у відділі інформації та зв’язків з громадськістю Львівської обласної ради.

У заяві йдеться: “21 листопада 2013 року Кабінетом Міністрів України на своєму засіданні було прийнято розпорядження під назвою “Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони”. Цим документом було вирішено призупинити процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію і дію рішення Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. “Про підготовку до підписання проекту Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами — членами, з іншої сторони”. Окрім призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію з ЄС, у цьому розпорядженні дані чіткі посили про відновлення активного діалогу з Російською Федерацією та іншими країнами Митного союзу.

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України вважає це рішення: незаконним, оскільки вектор розвитку України на євроінтеграцію зафіксований у Законі, і цим повинні керуватися у своїх рішеннях та діях усі органи влади та посадові особи, включно з найвищими; антидемократичним, оскільки за усіма соціологічними опитуваннями напрям євроінтеграції має найвищий рівень суспільної підтримки серед людей; антинародним, оскільки стандарти прав людини та рівня життя людей у ЄС є найвищими у світі і саме цього прагне український народ; протиприродним, оскільки Україна історично та географічно завжди була невід’ємною складовою Європи і Угода про асоціацію є лише відновленням “статус кво”.

Зважаючи на вищевикладене, викладаючи волю та прагнення громад міст Львівщини, Львівське регіональне відділення Асоціації міст України вимагає: від Президента України – підписати Угоду про асоціацію з ЄС, для чого вжити усіх наданих повноважень щодо відновлення виконавчими органами влади процесу підготовки до євроінтеграції; від Верховної Ради України – відправити у відставку Кабінет Міністрів України.

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України закликає: усі місцеві ради – провести власні засідання та висловити підтримку євроінтеграційного курсу держави; усіх українських громадян – до активної громадської позиції та загальної мобілізації для захисту національного курсу на євроінтеграцію”.

Миколаївський Євромайдан заборонив суд, але люди обіцяють стояти і далі

Почали продавати квитки на Олімпіаду в Сочі