Міліціонери затримали грабіжника – ґвалтівника

Поділитися

У ході оперативно-розшукових заходів співробітники Ленінського РВ Запорізького міського управління ГУМВС України в Запорізькій області затримали 24-річного ніде не працюючого мешканця АР Крим, котрий останній рік проживав у Запоріжжі. Останній обґрунтовано підозрюється у скоєнні кількох тяжких та особливо тяжких злочинів, у числі яких – два зґвалтування, повідомили УНН у прес-службі запорізького ГУ МВС.

Як йдеться у повідомлені, 20 жовтня поточного року, близько другої години ночі до Ленінського райвідділу міліції м. Запоріжжя звернулася 18-річна місцева мешканка з повідомленням про те, що по вулиці Звенигородській її зґвалтував невідомий чоловік. Подію було зареєстровано до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування). Потерпіла згадала, що нападник був одягнений у шкіряну куртку та штани темного кольору. Капюшон на голові не дав змоги розгледіти обличчя ґвалтівника. Проте коли той сипав погрозами, у вічі впали деякі особливості його мови. Дівчина повідомила також про доволі невисокий зріст свого кривдника.

Через тиждень схожий злочин трапився у одному з місцевих парків. Потерпіла також помітила, що мова невисокого злодія у темному одязі з капюшоном має дефекти. Потрібно зазначити, що негідник у обох випадках не обмежився задоволенням статевої пристрасті, а ще й позбавив своїх жертв цінних речей.

На розкриття злочинів було орієнтовано особовий склад райвідділу. У ході ретельного відпрацювання території району співробітники міліції затримали парубка, який за описом був дуже схожий на розшукуваного ґвалтівника. Для встановлення особи останнього запросили до райвідділу. Досвідчені правоохоронці відразу помітили, що з мовою незнайомця також не все гаразд. Швидко з’ясувалося, що інтуїція не підвела міліціонерів: під час огляду у парубка виявили речі потерпілих громадянок: мобільний телефон та прикраси.

Як повідомив заступник начальника ГУМВС України в Запорізькій області – начальник кримінальної міліції Володимир Грачов, під час подальшого санкціонованого обшуку помешкання злодія міліціонери вилучили цілий ряд речових доказів, котрі дозволили довести причетність його ще й до кількох пограбувань, також скоєних на території Ленінського району Запоріжжя.

Наразі підозрюваного заарештовано. Міліціонери перевіряють його причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень. Триває досудове розслідування.

Чоловік мало не зарізав екс-дружину та її матір

Правоохоронці затримали крадія-рецидивіста