Норвезький лосось небезпечний для здоров’я

Поділитися

На прилавки українських магазинів і ринків потрапляє лише незначна частина якісної риби, решта – небезпечна для здоров’я. Так, дешевий норвезький лосось – штучно вирощений і насичений антибіотиками. Про це УНН повідомила прес-служба Асоціації рибалок України.

“У нашій країні на прилавках можна побачити два види лосося – російського далекосхідного і норвезького. Забарвленням і будовою тіла вони дуже схожі один на одного, проте відмінності все ж є: перший відрізняється від другого кольором і більш щільною консистенцією, бо виріс у дикій природі на природній кормовій базі. А норвезького вирощують штучно, його годують спеціальними комбікормами, насиченими анаболіками і стимуляторами росту для збільшення маси. Щоб риба не хворіла, її проколюють антибіотиками – при обробленні норвезького лосося ви побачите темні плями і гематоми від уколів”, – розповів член Асоціації рибалок України, кандидат біологічних наук Олег Снігур.

Він зазнаяив, що для того, щоб м’ясо лосося мало яскравий товарний вигляд, в харчування риби додають барвник.

“Норвезькі постачальники і не приховують цього. Кажуть, що немає жодних проблем виростити рибу з будь-яким відтінком і кольором м’яса. Ще одна відмінність норвезького лосося від далекосхідного – він майже вдвічі більший від натурального, бо виріс на хімії. Дика риба коштує завжди дорожче від штучно вирощеної”, – резюмував Олег Снігур.

СБУ затримала працівника виправної колонії з наркотиками

Нардеп-аграрій Михайло Апостол проведе сьогодні брифінг