Партія регіонів та комуністи підписали вирок цій Верховній Раді

Поділитися

Опозиція вирішила достроково розпустити Верховну Раду, оскільки спікер Володимир Рибак заявив, що збрати позачергову сесію ради 27 листопада недоцільно. Про це повідомив під час мітингу на Європейській площі в Києві першим заступником голови політради партії “Батьківщини” Олександр Турчинов, передає кореспондент УНН.

“Тим самим Партія регіонів та комуністи підписали вирок цій Верховній Раді та відповідно нашого рішення приречена до дострокового розпуску”, – повідомив О. Турчинов.

Нагадаємо, опозиція зібрала підписи, необхідні для проведення позачергової сесії парламенту. За словами О. Турчинова, опозиція наполягатиме на проведенні такого засідання наступної середи – 27 листопада.

“Відповідне звернення трьох опозиційних фракцій вже передано”, – сказав він.

О.Турчинов наголосив, що під час позачергового засідання ВР, мають бути ухвалені два законопрокети: “Про прокуратуру” та “Про лікування засуджених за кордоном”.

Як заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак, відповідаючи у понеділок у місті Оттава на запитання журналістів щодо відповідної ініціативи опозиційних фракцій, нині не існує необхідності у проведенні позачергового засідання парламенту.

В.Рибак нагадав, що Верховна Рада нещодавно вже збиралася на позачергове засідання, але при цьому жодного питання розглянуто і ухвалено не було.

“Я не знаю, що зараз збираються розглядати, – зазначив він. – Необхідності сьогодні збирати позачергове засідання немає”, – наголосив він.

При цьому В.Рибак додав, що, відповідно календарному плану, чергове пленарне засідання відбудеться 3 грудня.

Янукович: я аплодую тим, хто вийшов на Майдан за європейську інтеграцію

Два Євромайдани об’єднуються в один: політики забирають символіку